fbpx

Psykomotorisk træning, som er en vigtig del af vores arbejde. Træning / øvelser er en almindelig komponent i et psykomotorisk behandlingsforløb, som prioriteres efter den enkeltes behov.
Psykomotoriske øvelser ligner små yoga øvelser. Forestil dig en let yoga øvelse, så vil vi måske deler op i 10 eller 20 del-bevægelser, for evt. at ”nørde” i én anatomisk micro-bevægelse, det kan både være styrke, afspænding, elasticitet, tyngde som bevægelighed eller kropsbevidsthed, der kan være vores fokus.

Det er alt fra forebyggelse, sundhedsfremme og genoptræning til almen træning, som kan være bred eller specifik som f.eks. Styrke, balance m.v. Både for at regulere spændingsmønster i større eller mindre områder af kroppen.
Derudover anvender vi stor omtanke i koblingen mellem krop og psyke (psykofysiske forhold), både i almindelighed og ved f.eks. hovedpine, stress, søvn, angst, depression, smerter, selvskade m.v.

Det er ikke ualmindeligt at man i en periode af sit liv, har så meget at se til, at man vælger, bevidst eller ubevidst, at “lukke” for at sanse nogle signaler. Først når krop og eller sind skriger, eller tvinger en i knæ, bliver man nødt til at arbejde / træne en balance i sansningerne og spændingsmønsteret igen.