fbpx

Det er godt nok interessant.

Jeg har arbejdet med kropsterapi i flere år. Alt lige fra spændinger til psykiatriske diagnoser. Noget af det der igen og igen fanger min interesse, er sammenhængen mellem krop og sind, og dog, for det ved jeg godt, for det er jeg uddannet til. Men mere det at opleve når det går op for mine klienter, hvordan det påvirker dem og efterfølgende er en stor del af deres forandringsproces, alt lige fra langvarige smerter, spændinger og mønstre der igen og igen belaster deres krop og sind.

Ofte når jeg arbejder med belastningsreaktioner (stress), som f.eks. Hovedpine, søvnbesvær, spændinger i skulder, nakke ryg mv, manglende fokus, koncentrationsbesvær, ja listen fortsætter, så er vejen ud, ikke lige til. Særdeles ikke hvis forventningen er at man bare skal fixes, uden selv at gøre noget.

Rent fysiologisk, så jo højere vores stressniveau er, jo højere er den for-spænding hjernen sender ud i nerverne til musklerne. Står dette på i længere tid, mindskes forsyningerne pga. musklernes udvidelse, da udvidelsen “klemmer” de små forsyningsveje i musklerne. Hvis der samtidig, grundet vores måder vi bruger vores krop, også er uhensigtsmæssige anatomiske udfordringer, som f.eks. Vores kropslige holdning, gør at vi anvender vores krop uhensigtsmæssigt, så der også skal arbejdes med holdningskorrektion, så er der lige pludselig mange ting at se til. For mig er det så men også lige til.

I en stor del af mit arbejde anvender jeg nervebanernes muligheder.
Det interessante ved nervebanerne, er at man kan bruge dem til at sende signaler til hjernen, der styrker den proces man arbejder med.
Lidt i stil med mindfulness og awareness, hvor der arbejdes med tanker, følelser og opfattelse, som jo mange gange videnskabeligt bevist, påvirker hjernen positivt. Arbejdet består meget med at arbejde med nervebanerne i hjernen. Ulempen, kan nogle gange være at ved længere tids stress, påvirkes hjernens evne til overblik. Desværre har vi som menneske, ofte svært ved at indrømme denne udfordring, før det står hårdt til.

En af de tilbagemeldinger jeg får rigtig mange gange fra mine klienter, er at min berørings-tilgang er mere empatisk, blid og nærværende, end bl.a. traditionel massage og terapi.

Så tænkte jeg:
Kan jeg måle hjernebølger på en klient under en afspændende massage?

Og svaret er: Ja, det kan godt lade sig gøre, og med yderst interessant resultat.

Min næste skriv bliver om Kropsterapi, hjernebølger og det at holde fokus…